Költözési tudnivalók, csomagolástól a bútor szállításig

A költözés napján a megadott időpontban a címedre érkezünk. Fontos, hogy először mutasd meg nekünk a lakást/házat hogy fel tudjuk mérni a feladatot. Fontos továbbá, hogy a megrendelt idősávban tudunk csak a rendelkezésedre állni, ezért kérünk jól gondold át hány óra segítségre van szükséged. Amennyiben nehezen boldogulsz, illetve kérdésed van, írj nekünk: contact@movesmart.hu.

A költözés költségeit és hosszát úgy tudod csökkenteni, ha egyes mozzanatait magad végzed el. Ez lehet a becsomagolás, a kicsomagolás vagy akár a rakodás. A csomagolás átvállalásakor azonban vedd figyelembe, hogy ha biztosítást kötsz, a biztosító a nem professzionális csomagolás miatt csak korlátozott kockázatra térít.

Amennyiben nem szállítottuk ki korábban, ekkor viszünk ki neked minden csomagolóanyagot, amit megrendeltél.

Ha nem rendeltél ilyet tőlünk, kérjük, a csomagolás során ügyelj arra, hogy a nehéz könyvek a legkisebb dobozba kerüljenek, a kényes és törékeny tárgyak megfelelő papírral, vagy fóliával, biztonságosan legyenek elválasztva. Ruhákat megfelelően hajtogatva, kabátokat, öltönyöket, lehetőleg akasztva, a nálunk kapható akasztós dobozba helyezd. Habár ez a doboz nem olcsó, nagy előnye, hogy a költözés után, bútorvásárlás előtt, remek ideiglenes szekrényként szolgál.

Többletköltség ekkor már nem merülhet fel, hacsak a megrendelés során rögzített adatok nem térnek el jelentősen a ténylegestől. E kellemetlenség elkerülése érdekében kérjük, hogy pontos adatokat közölj, illetve, ha időközben változás történik, tudasd velünk elérhetőségeink valamelyikén.

Amennyiben szállítást is rendeltél, kollégáink csomaglistát készítenek, amely az út során egyben a fuvarozás hivatalos okmánya is. Ebben valamennyi doboz, bútordarab számot kap. Ha Te csomagolsz, fontos tehát, hogy listát kapjunk Tőled a dobozok tartalmáról! Amennyiben ezt nem készíted el, természetesen mi megcsináljuk neked.

A listán rögzítjük az esetleges sérüléseket is, valamint mindketten aláírva ezzel vesszük át Tőled a szállítmányt. A lista 3 példányban készül, amelynek első példányát Te kapod. Ezzel veszed majd át és ellenőrzöd a szállítmányt a rendeltetési helyén. Ekkor tehetsz megjegyzést az esetleges, útközben keletkezett sérülésekről. Ezzel tudod érvényesíteni majd - amennyiben megrendelted - a biztosításodat.

A teherautót vezető sofőr is részt vesz a csomagolásban és a rakodásban. Jogilag ő felelős a rakomány elhelyezéséért, megfelelő rögzítéséért, az útközben adódó problémákért. Ezért is fontosnak tartjuk a költöztetésben jártas munkaerő alkalmazását.

A célállomáson kirakjuk az ingóságaidat. Igény szerint kirakodunk, kicsomagolunk, s a helyükre rakjuk a bútordarabokat, valamint elszállítjuk a csomagolóanyagot.

Kérjük, hogy a kirakodás során, a csomaglista alapján tételesen ellenőrizd valamennyi csomag lerakását és minőségét. Ha kicsomagolást is rendeltél, utána rögzítsd az útközben szerzett esetleges sérüléseket. Az eltéréseket aláírásoddal igazolva megjegyzés formájában jelezd a listán, s átvételkor a jelen lévő munkavezetővel erősíttesd meg. Ez alapján tudsz később a biztosító felé eljárni, amire reméljük nem kerül sor, de tudjuk, fel kell készülni minden eshetőségre.

A munka végeztével búcsút intünk, reméljük segíthettük, és legközelebb is minket választasz.

2 From where to where?
3 Personal information
4 Confirmation